Потвърдените случаи на заразени с новия коронавирус са вече над 35 милиона

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Това сочат данни на американския университет „Джонс Хопкинс“, цитирани от БНР. Починалите са над 1 милион и 34 хиляди, а излекувалите са над 24 милиона и 300 хиляди. Най-много случаи на зараза има  в САЩ, следвани от Индия и Бразилия.

От полунощ Чехия върна извънредното положение заради коронавирусната пандемия, предаде ТАСС. То ще продължи 30 дни.

Правителството на Франция днес ще обяви официално Париж и неговите предградия за зона с максимална опасност във връзка с разпространението на коронавируса. Очаква се кметът на френската столица да обяви нови ограничителни мерки. Съгласно тях ресторантите ще могат да останат отворени при условие на засилени санитарни мерки, а висшите учебни заведения ще приемат само 50 процента от учащите. Баровете в района ще затворят врати от утре за 15 дни.

Исландия ще затвори от днес баровете и ще ограничи събиранията на до 20 души на обществени места. Изключения ще бъдат правени за погребения и в университетите.

Италианското правителство вероятно ще наложи нови ограничения в страната в идните седмици, предаде Ройтерс, като се позова на здравния министър Роберто Сперанца. Сред мерките, които се обсъждат, са задължително носене на маски из цялата страна и ограничения върху събиранията на едно място.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио планира да върне девет квартала под строга блокада, след като случаите на новозаразени с коронавирус в мегаполиса се увеличават. Де Блазио ще поиска затваряне на всички несъществени магазини и всички училища в девет района на Бруклин и Куинс. Предложението трябва да бъде одобрено от губернатора на щата Андрю Куомо. Това би било първото голямо ново блокиране на хора и икономически дейности след като през март градът беше силно засегнат от пандемията. В Ню Йорк жертвите на коронавируса са почти 24 000.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email