МБАЛ Добрич има вече отделен COVID-сектор

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Той отговаря на всички предписания на РЗИ, предаде БНР.

Болните от коронавирусна инфекция вече се настаняват за лечение на отделен етаж, който притежава самостоятелен вход и асансьор, а за тях се грижат лекари и медицински персонал, които работят само в това отделение.

В здравното заведение вече е привлечен като консултант инфекционист и бившият началник на закритото Инфекциозно отделение – д-р Йовева.

Вследствие на промените новодиагностицираните и хоспитализираните с коронавирус в област Добрич през месец септември бележат драстичен спад.

Огромният ръст на заболели и настанени за лечение с коронавирус в болницата от юли и август месец вече е преодолян. В лечебното заведение вече не се допуска смесване на потоците, а COVID-секторът е напълно отделен, според изискванията, заяви прокуристът на здравното заведение д-р Георги Желязков.

За тези пациенти се грижи специално обучен индивидуален персонал, който се ръководи от пулмолога д-р Деница Божидарова. Следващата цел на новото управление на МБАЛ в Добрич е възстановяването на работата на Инфекциозното отделение.