Здравният министър инициира обсъждане за Националната детска болница

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Днес в Киносалона на Военномедицинска академия ще се проведе Обществено обсъждане за изграждането на Национална многопрофилна детска болница.

Участие ще вземат представители на педиатричната общност у нас, на съсловните организации на лекарите и професионалистите по здравни грижи, на неправителствения сектор, медии и др. Това информираха от здравното министерство.

„Наша обща кауза е да създадем място, на което децата на България да получават качествена, навременна и комплексна медицинска грижа, родителите да бъдем спокойни, че те са в сигурни ръце, че за диагностиката, лечението и възстановяването им са осигурени възможно най-добрите и съвременни условия и медицинска апаратура, място, на което лекарите и сестрите, ангажирани със здравето на най-малките, да имат самочувствието на работещи в европейска педиатрична болница, да им гарантираме отлични условия за професионално развитие и за концентрация единствено върху здравето на децата. Считам, че за да успеем в това си начинание, трябва да бъдат чути мненията на всички заинтересовани страни“, посочва министър Ангелов в поканата за участие във форума.

Събитието започва в 13 ч. и ще се проведе при спазвани на въведените у нас противоепидемични мерки.