Откриване на Национална конференция за ОПЛ и педиатри (ВИДЕО)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Първа детска клиника УМБАЛ „Александровска“ – 115 години история

Вчера в 14.30 часа бе официално открита Юбилейната Национална конференция за ОПЛ и педиатри  с международно участие посветена на 115 години Първа детска клиника УМБАЛ „Александровска“.

Събитието се провежда в онлайн формат от днес до 12 септември 2020 г., като медицинските медии Здравен навигатор и Medical News са медийни партньори.

През 2020 г. светът е изправен пред предизвикателството да се пребори с един невидим враг. Пaндемията от COVID-19 ни постави в неочаквани ситуации, раздели ни с нашите близки и приатели, промени начина ни на живот и на общуване“, споделя председателят на организационният комитет е проф. Пенка Переновска, която е ръководител на Първа детска клиника.

„Когато пандемията свърши, ще почустваме отново възхитителното чувство на свобода. COVID-19 промени формата на нашия форум, но не промени нашите отношения и вяра един в друг.. Днес отново сме заедно, така, както сме били заедно 20 години на Слънчев бряг“, допълни тя.

Специално обръщение към всички участници на Конференцията произнесе министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

„Вие показахте, че страната ни разполага с лекари, за които грижата за пациентите е на първо място“, каза проф. Ангелов.

Поздравителни адреси изпратиха президентът на Република България Румен Радев, изпълнителният директор на УМБАЛ „Александровска“, доц. Димитър Буланов, Медицински университет –София, Български червен кръст, Български лекарски съюз и НЗОК.

Проф. Переновска направи подробен преглед на историята на Първа детска клиника, датираща от 1905 година с първи ръководител д-р Стефан Ватев.

Цялата история на Клиниката и всички обръщения от откриването на Конференцията можете да видите във видеото.

Източник: Видео презентацията е от Юбилейната Национална конференция за ОПЛ и педиатри, на която официални медийни партньори са Здравен навигатор и Medical News.