В Пловдив протестират против конкурса за управител на КОЦ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Преди началото на днешната сесия Обищинския съвет в Пловдив беше окупиран от граждани, недоволни от начина на провеждане на конкурса за управител на Комплексния онкологичен център, информира БНР.

Местният парламент предстои да реши дали да утвърди кандидатурата на проф. Марианна Янева, получила най-висока оценка от изборната комисия в надпревара с други четирима кандидати.

Пред заседателната зала протестиращи издигнаха плакати и скандираха с настояване за прозрачност като изразиха недоволството си от начина на провеждане на конкурса, класирал проф. Янева на първо място.

Сред тях имаше и възмутени от факта, че сегашният управител на онкодиспансера доктор Парашкев Цветков е с най-нисък резултат. В негова подкрепа се обяви и пациентска организация.

Минути преди началото на сесията при протестиращите дойде зам.-кметът Илия Кирчев, който обяви, че протоколът от резултатите от конкурса ще бъде оттеглен и няма да се подлага на гласуване, което доведе до успокояване на създалото се напрежение.

Протоколът на изпитната комисия е подписан с особено мнение от председателя ѝ доктор Калин Калинов, който оглавява също Общинската дирекция по здравеопазване и който смята, че проф. Янева няма качества, за да ръководи онкоцентъра.

Дали ще има нов конкурс, ще се решава до следващата сесия.