Готов е новият болничен корпус на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

В него са инвестирани около 5 млн. лв., като там трябва да се намират инфекциозното отделение, неврологичното отделение, ортопедията, акушеро-гинекологичното отделение и неонатологията, които в момента са базирани в Стара болница. Последният етаж е за операционни зали.

„Амбициите ни са да отворим през март догодина, като ще настояваме за нисколивен заем за оборудване и окомплектоване на новото крило. Предложение за това ще бъде внесено на следващото Общо събрание на МОБАЛ. Част от средствата могат да дойдат и от продажбата на старата гинекология в Стара болница, за която има кандидати“, коментира директорът на областната болница д-р Стефан Филев, цитиран от в. „Борба“.

По думите му, с отварянето на новия корпус ще бъде решен и един от големите местни здравни проблеми – този с инфекциозното отделение, в което ще могат да се настаняват заразените с коронавирус.

Обединението на отделенията и изместването им в разширената нова болница ще спести на лечебното заведение разходи в размер на над 500 000 лв., които ежегодно се правят за логистика, транспорт между двете бази, отопление и други комунални услуги.

Икономиите от своя страна ще повишат качеството на предлаганата медицинска грижа, тъй като парите ще бъдат инвестирани в нова апаратура и квалифициране на лекарите, които по-често ще бъдат изпращани на обучения и стажове в страната и чужбина.

Сливането на отделенията от двете бази е идея на повече от 30 години, която се реализира едва сега.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email