Във Великобритания все повече млади се заразяват с COVID-19

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Наблюдаващото се напоследък увеличаване на случаите със заразяване с коронавирус във Великобритания е повод за сериозна загриженост, заяви един от главните медицински съветници на правителството – професор Ван Там, цитиран от БНР.

Второ денонощие поред броят на заразените се задържа около 3000, което не е наблюдавано от 22 май, когато беше пикът на пандемията.

Професор Джонатан Ван Там заяви, че „хората са се отпуснали прекалено много през лятото и трябва да започнат отново да приемат нещата сериозно“. В противен случай Великобритания ще преживее трудни месеци напред, прогнозира специалистът.

Тревожен факт е, че се наблюдават все повече заразявания на по-млади хора.

Коментарите на Джонатан Ван Там идват в момент, когато на все повече места на Острова се налагат локални карантини. По-строгите мерки влязоха в сила от полунощ в големи части на Западна Шотландия. Вечерта карантина ще бъде наложена и в уелското графство Карфили.

Професорът призова ръководителите на националното здравеопазване и политиците да помислят как да се справят с вируса не само в този критичен момент, а и през следващите шест месеца, до пролетта.