Номинации за „Лекар на годината 2020“

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

И тази година БЛС ще избере „Лекар на годината 2020“ на официална церемония на 19.10.2020 г. в София, на която ще бъдат връчени награди на Български лекарски съюз за принос в медицината. Това съобщиха днес от съсловната организация.

2020 година несъмнено е белязана от пандемията COVID-19, затова и ръководството на БЛС реши част от категориите, в които ще отличи заслужилите, да бъдат тясно обвързани с жeртвоготовността и приноса на лекарите, които с чест и достойнство участват в битката с коварната болест, а наградите да бъдат раздадени в по-тесен кръг.

Категориите, в които ще се номинират заслужилите признание медици са:

1.    „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“;

2.    „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“;

3.    „Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България“ – (Награда за младите медицински надежди на България, взели активно участие в битката с коронавируса);

4.    „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“ – (Лекари, дали своя принос за борбата с COVID-19);

5.    „Лекар на годината 2020“.

Изискванията за подаване на предложения за номинации в горепосочените категории са следните:

  – посочване на категорията, за която предлагате номинация (предложение);

  – име на номинирания (предложения) кандидат;

  – кратка професионална биография на кандидата (особени заслуги в областта на медицината, международни изяви на кандидата (ако има такива), актуална снимка и т. н.).

И тази година, за трети пореден път, съсловната организация ще очаква  номинации (предложения) не само от регионалните лекарски колегии на БЛС, а и от Дружествата по специалности, лечебните заведения от цялата страна и всички, които желаят да отличат свои колеги – лекари.

С най-голяма тежест при отличаването на победителите в отделните категории ще са съответно: на първо място предложенията на РЛК, следват дружествата по специалност, лечебните заведения и т.н.      

От предложените (номинирани) лекари УС на БЛС ще избере тези, които ще бъдат отличени.

За да може да оптимизираме процеса по събиране на предложения, моля да изпращате своите НОМИНАЦИИ в ПЕТТЕ основни категории на специално създаден за целта електронен адрес lekarnagodinata2020@blsbg.com

Предложения очакваме до 05.10.2020 г., уточняват от БЛС.