Бъди герой – включи се в дигиталния Race for the Cure 2020

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

За втора поредна година имаме удоволствието да бъдем участници в най-голямото благотворително спортно събитие за рак на гърда в Европа – Race for the Cure. На 25, 26 и 27 септември ще празнуваме живота заедно с представители на повече от 20 европейски държави, сред които Италия, Гърция, Белгия, Румъния.

Race for the Cure приобщава своите герои с 5 км бягане, или 3 км ходене, като те избират къде да си подарят движение: в кварталната градинка, парк, на пътеката във фитнеса или в планината. Стартовата линия е обща за всички и е виртуална – регистрацията се случва в платформата raceforthecure.eu, където тази година ще се организират 30 маратона с 300 000 участници от 22 държави.

В Европа Race for the Cure се организира от Think Pink Europe, а в България розовата кауза става реалност чрез екипа на CancerCare.bg, които са член на европейската организация.

„Кризата с COVID-19 ни вдъхнови с всички членове на THINK PINK EUROPE да обединим усилията си и да пренесем това събитие на следващо ниво. Пандемията промени оборотите на ежедневието ни и отмени близостта, с която бяхме свикнали, но доброто не търпи отлагане. То ни движи. Включете се в дигиталния Race for the Cure в подкрепа на пациенти с рак на гърда, здравни работници и болници, чрез осигуряване на средства и повишаване на информираността в обществото“, апелира д-р Полина Лъжанска, председател на CancerCare.bg.

През 2019 г. Race for the Cure събра над 2000 души в Южен парк, София, като маратонът и символичното награждаване на победителите бяха уважени от кмета на София – Йорданка Фандъкова, Мая Манолова и обичаните артисти Нели Рангелова, Поли Генова, Есил Дюран, Стефан Илчев, Ерсин Мустафов и Ташо Колев от група Jeremy, Нели Петкова и Свилен Ноев от „Остава“. Събраните средства бяха вложени в групи за психологическа взаимопомощ в София, Пловдив, Варна и Бургас. Тази година средствата от Race for the Cure 2020 ще бъдат използвани за подпомагане на пациенти с рак на гърдата в цялата страна.

Ежегодно в Европа 500 000 жени са диагностицирани, а други 125 000 умират вследствие на това заболяване, ето защо осигуряването на обществен отзвук, подкрепа и средства е от голямо значение.

Всяка година България повече от 4000 жени – нечии майки, сестри, дъщери, започват най-тежката борба – борбата за живот. В тази битка редом с тях се изправят и техните семейства, близки и приятели, неспирно променящи роля на опора, емоционален разведрител, гонител на страха и константна подкрепа.

Подкрепете ги и вие чрез регистрация тук

Повече информация за Race for the Cure 2020 ще откриете тук.

Дневник от Race for the Cure 2019 вижте тук.