Предстои Юбилейната Национална конференция за ОПЛ и педиатри – 115 години Първа детска клиника УМБАЛ “Александровска”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Юбилейната Национална конференция за ОПЛ и педиатри  с международно участие – 115 години Първа Детска клиника УМБАЛ “Александровска” ще се проведе в онлайн формат в периода 10 септември – 12 септември 2020 г. Медицинската медия Здравен навигатор е медиен партньор на събитието.

Конференцията се организира под егидата на Българска педиатрична асоциация от проф. Пенка Переновска и Клиниката по педиатрия към УМБАЛ “Александровска”. Водещи специалисти от различни области на медицината от страната и чужбина ще бъдат лектори и ще представят актуалните проблеми, с които се сблъскват ежедневно и възможностите за справяне с тях.

Научните направления на Конференцията включват Covid-19, имунология, алергология оториноларингология, офталмология; пулмология, ендокринология, кардиология, ревматология, онкохематология, генетика, дерматология, неврология; хирургия; гастроентерология, нефрология, както и случаи от клиничната практика.

„През 2020 година светът е изправен пред предизвикателството да се пребори с един невидим враг. Пандемията от COVID-19 e изпитание за лекарите и за здравните системи в света, изпитание на характерите и на волята. Пандемията ни постави в неочаквани ситуации, раздели ни със семейства и приятели, промени начина ни на живот и на общуване. Промени времето, мястото и формата на провеждане на Юбилейната конференция на Детска клиника УМБАЛ „Александровска“, но няма да промени нашата среша, нашата привързаност, нашата вяра и доверие един в друг. За пръв път традиционната среща на приятелството ще бъде проведена онлайн“, споделя проф. Переновска в обръщението си от името на Организационния комитет.

Програмата може да видите ТУК

Заявки за регистрация се подават ТУК