47 134 случая на коронавирус установени в Бразилия за денонощието

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

В Бразилия през последното денонощие са установени 47 134 нови случая на коронавирус, с които потвърдените случаи в страната стават 3 669 995. Това съобщава Министерството на здравеопазването, цитирано от Ройтерс, предаде БНР.

Новите смъртни случаи, свързани с коронавируса, са 1271 и така починалите от началото на епидемията са общо 116 580.

Сред заразените е и най-големият син на президента Жаир Болсонаро – Флавио, посочва Франс прес.

„Дадох положителен тест за Covid-19“, съобщи в Туитър 39-годишният сенатор, като уточни, че се чувства добре и няма симптоми. Той каза също, че се лекува у дома с хидроксихлорокин и с антибиотика азитромицин – лечение, на което баща му е неуморен застъпник от началото на епидемията в Бразилия през март, въпреки че различни научни изследвания доказаха неговата неефективност срещу Covid-19.

Флавио Болсонаро е разследван за корупция, докато бил законодател в щата Рио де Жанейро. Той е четвъртият член на семейство Болсонаро с положителен тест за коронавирус след баща си, първата дама Мишел Болсонаро и най-малкият син на президента – Жаир Ренан. Междувременно местни медии, цитирани от ДПА, съобщиха, че секретарят по здравеопазването на столичния федерален окръг (Бразилия) е бил арестуван за предполагаема измама при покупката на медицински материали, свързани с Covid-19. Франсишко Араужо е заподозрян в участие в покупката на нискокачествените тестове за коронавирус на завишени цени, което е довело до загуби от милиона долари, посочват новинарският