В Сливен обсъдиха готовността за действия при епидемичен взрив

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Готовността за действие при възникване на епидемичен взрив от Covid-19 в местата за настаняване в област Сливен, предлагащи социални услуги от резидентен тип, беше тема на институционална работна среща в Областната администрация, информира БНР. Целта е да се осигури ефективна грижа за болните, да се ограничи максимално риска от заразяване на останалите домуващи, както и да се намали натискът върху здравната система.

Зам.-областният управител Камен Костов коментира каква готовност са докладвали директорите на социалните заведения при евентуален епидемичен взрив.

„Те вече имат готови стаи. По-леките случаи се наблюдават на място, лекуват се на място, а такива, които са с по-тежко протичане на инфекцията се настаняват в болница като всички останали“, каза Костов.

Досега не е регистриран случай на Covid-19  в социалните заведения в областта.

„Предвид ситуацията в страната се подготвяме за най-лошото пък дано да стане най-доброто“, добави зам.-областният управител.

Близо 800 са потребителите на социални услуги от Covid-19 резидентен тип в област Сливен. Около 500 от тях са в най-големите домове в Сливен и Твърдица.