Шест случая на коронавирус в ЦСМП-Пазарджик

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Шест положителни проби за коронавирус са установени сред персонала на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в Пазарджик, информира БНР. Заразени във филиала са лекар, двама специалисти по здравни грижи, санитар и двама шофьори на линейки. Те са на възраст от 27 до 60 години. Всички са под домашна изолация.

Изследва се целият медицински персонал, като вчера са взети 30 проби, днес се взимат още 21 и се очакват резултати. Извършва се и засилена дезинфекция на помещенията.

Директорът на ЦСМП трябва да представи план за действие и осигуряване на непрекъснат работен процес при отсъствие на голям брой персонал. Освен това, е задължен да провежда всекидневен мониторинг върху използването на лични предпазни средства от служителите, съобщиха от здравната инспекция.

Сред заразените през последното денонощие общо 9 души в областта са още три жени, сред тях и медицинска сестра от Дорково, която се лекува в болница във Велинград.

През последното денонощие са починали двама души – 80-годишна жена от Драгиново, лекувана в пловдивската болница „Света Каридад“ и пазарджиклия на 43 години, който е бил в „Пирогов“. И двамата са имали съпътстващи заболявания.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email