Сериозна липса на лекари в Добрич – гастроентеролози лекуват COVID-19

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Окръжната прокуратура започна проверка в болницата в Добрич заради организацията на лечението от коронавирус, съобщи Нова. От днес здравното заведение е без специалисти, които да се грижат за заразените с COVID-19 и тези с белодробни болести. 40 пациенти са поверени на двама млади гастроентеролози, които изнемогват и настояват проблемът да бъде разрешен час по-скоро.

Тримата пулмолози от Второ вътрешно отделение  са в болнични. Единият от тях е с коронавирус. Техните дежурства са прехвърлени на останалите две лекарки.

„Обстановката е изключително напрегната, работи се крайно интензивно и ние не можем да поемем повече дежурства”, обясни гастроентерологът Ивелина Вълчева.

И двете лекарки наскоро са защитили специалност гастроентерология. Днес им се налага сами да вземат решения за пациенти с пневмонии.

„В отделението в момента нямаме нито инфекционист, нито пулмолог, който да ни насочва как да лекуваме нашите болни”,  каза Вълчева.

Санитарките също са в умален състав, защото две от тях се лекуват в изолация. Те се оплакаха и от това, че рядко има топла вода в болницата.

Всички опити на екипа ни да се свърже с ръководството на лечебното заведение са безуспешни. От Окръжна прокуратура – Добрич съобщиха за NOVA, че се извършва проверка, която е възложена на РЗИ.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email