Може никога да не се открие лечение на коронавируса – прогнозират от СЗО

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Световната здравна организация (СЗО) допуска, че има вероятност да не се открие лечение за новия коронавирус, информира Bulgaria ON AIR. Тази хипотеза се появи само дни, след като от организацията обявиха, че пандемията ще продължи дълго време.

„В момента няма „сребърен куршум“ и има вероятност никога да не се появи“, заяви генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус (на снимката).

В момента фармацевтични компании в цял свят се надпреварват да открият ефикасно лечение и ваксина. Междувременно Великобритания одобри използването на нови бързи тестове, които ще могат да покажат дали човек има коронавирус или грип. Изследването отчита резултат само след 90 минути. В момента обработката на една трета от тестовете отнема повече от 24 часа. Очаква се следващата седмица тестовете да бъдат въведени в експлоатация.

„Фактът, че тези тестове могат да открият грип, както и COVID-19, означава, че те ще бъдат изключително полезни през зимата“, коментира здравният министър Мат Ханкок.

Продължаващото бързо разпространение на коронавируса принуди властите в множество страни да върнат част от мерките за превенция. Във френския град Ница например вече е задължително носенето на маски и на открито, а в Гърция маска трябва да се носи и на откритите пространства на корабите.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email