Д-р Р. Наков: Този случай се превърна в нещо повече от моя лична битка

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Неотдавна общественото внимание бе ангажирано от един случай на дискриминация в медицинските среди. Както преди време стана известно, младият гастроентеролог д-р Радислав Наков бе ощетен при кандидастването си за асистентско място в МУ-София, тъй като е с онкологично заболяване. От МУ-София категорично опровергаха информацията. Само преди ден, както вече ви информирахме, Софийският административен съд обаче осъди Медицински университет-София по случая.

Решението на съда за мен е морална победа, сподели д-р Наков, тъй като при подаване на жалба от негова страна до факултета и университета, отговор не е получен, разказа той пред БНТ. Работата му не е преразгледана, въпреки обещанията на декана, че това ще бъде направено. В резултат на всичко това той предприема действия и така се стига до решението на Софийския административен съд, което той отново определи като морална победа.

„Този случай се превърна в нещо повече от моя лична битка. Той показва, че в учебните заведения понякога има грешки, понякога конкурсите не са много справедливи и ако си търсиш правата, няма как да бъдат разрешени в рамките на университета, а трябва да си помогнеш по съдебен път. Този казус създаде едни заключения, че все още има някои нарушения, както в случая в Медицинския университет в София, на които трябва да се обърне внимание“, отбеляза д-р Наков.

Колегите ми реагираха с огромна подкрепа към мен, което също е морална победа, призна д-р Радислав Наков. По думите му, такива нарушения от страна на университета са ежемесечни. Така обаче те станаха и обществено достояние.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email