Четирима в надпревара за нов управител на КОЦ-Пловдив

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

До момента информация за икономическите показатели на Онкоцентъра, които трябва да послужат за основа при изготвяне на управленските програми на кандидатите, са поискали проф. Мариянна Янева, проф. Илия Баташки и синът му Атанас Баташки. Това посочи в отговор на запитване от „Марица“ сегашният управител д-р Парашкев Цветков. Самият той потвърди, че ще участва в конкурса.

Управителят на КОЦ-Пловдив за следващите три години трябва да бъде определен на 5-ти август. Това ще стане с решение на комисията, формирана от Общинския съвет.

Не е изключено кандидатите да останат и трима, ако баща и син Баташки решат да работят заедно по управленската програма, а в крайна сметка на конкурса да се яви един от двамата, пише „Марица“.  

Бившият депутат от БСП Илия Баташки е управлявал МБАЛ „Св. Пантелеймон“ и УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив. За последно бе начело на болницата към медицинския институт на МВР. Синът му Атанас е хирург в УМБАЛ „Св. Георги“, а миналата есен бе кандидат на БСП за кмет на район „Северен“.

Проф. Марианна Янева бе временен управител на КОЦ-Пловдив. Тя пое поста от д-р Красимир Вальов, осъден заради нарушения при организирането на обществената поръчка за скъпия томограф в Онкото и медийната атака срещу лечебното заведение.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email