Болницата в Разлог – препълнена със заразени с коронавирус

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Болницата в Разлог е препълнена със заразени с коронавирус. Заради забавяне на резултатите от тестовете, има опасност от вътреболнична инфекция, предупреди кметът на Общината Красимир Герчев, цитиран от БНР. Той спешно разпореди проучване на възможността за разкриване на PCR-лаборатория.

Само за последното денонощие потвърдените случаи на заразени от четирите общини, които обслужва болницата в Разлог, са 11. Здравната система е на ръба. Легловата база е запълнена, лекари и сестри са на границата на силите си, заяви кметът на Разлог. „Хората са изключително изморени, изтощени, от март месец са под стрес и напрежение. В момента инфекциозното отделение е пълно. Вътрешно отделение в по-голямата си част също е пълно. Очакваме тестове, които идват през ден-два. Хората с пневмонии в момента бяха 22 във вътрешно отделение и чакаме какво ще излезе“, заяви той.

Според Красимир Герчев скоро ще се наложи всяка болница в страната да разполага с лаборатория, в която се правят PCR тестове.

До 1 седмица кметът на Разлог очаква от специалистите да подготвят доклад за разкриване на такава и в общинската болница. „Искаме да направим нещата така, че да отговарят на всички изисквания на РЗИ да има отделно помещение трябва да направим ремонт“, обясни кметът.

Рязкото влошаване на ситуацията с коронавируса у нас налага на национално ниво мерките да бъдат преосмислени, защото местните власти нямат ефективни лостове за извънредни решения, смята още градоначалникът на Разлог.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email