Директорът на „Александровска“ проф. К. Ангелов е новият здравен министър

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Досегашният директор на „Александровска“ проф. Костадин Ангелов е новият здравен министър, съобщи премиерът Бойко Борисов. Той ще замени министър Кирил Ананиев, който става финансов министър на мястото на подалия оставка Владислав Горанов.

Проф. Костадин Ангелов  е магистър по медицина, магистър по обществено здраве и здравен мениджмънт, Медицински университет – София. Има още магистратура по финанси от УНСС. Специалист е по „Хирургия”, хирургична онкология, хепатобилиарна и панкреатична хирургия.

Кариерата си започва през 2004 г. в спешното отделение на УМБАЛ „Св. Анна“. От 2006 г. и към момента е хирург в Клиниката по хирургия, УМБАЛ „Александровска” – София. Проф. Ангелов е член на Управителния съвет на Асоциацията на Университетските болници за активно лечение в Република България, член на Факултетния съвет на Медицински факултет, МУ-София, член на Академичния съвет на Медицински университет – София, където е и преподавател. Съветник е в Комисията по здравеопазване към Народното събрание и главен координатор на Експертния съвет по „Хирургия”, Министерство на здравеопазването. Владее английски и руски език и ползва работно френски език.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email