В Плевен извършиха успешно уникална операция

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Плевенски лекари извършиха първата операция в уникален операционен блок за лицево-челюстна хирургия. Държавната университетска болница „Д-р Георги Странски“ получи апаратура на световно ниво, която ще бъде база и за обучение на студентите по медицина, съобщи БНР.

„Най-ценното за пациента е че, новата апаратура, която е единствена у нас осигурява много високо качество на работа на хирурга, каза доц. д-р Александър Вълков, ръководител на новия комплекс и извършил се екипа си първата операция в иновативния операционен блок. „Оперираме злокачествени и доброкачествени тумори на носа и на околоносните кухини. С помощта на навигационната система, която позволява до половин милиметър точност и качествена работа, безопасна за пациента. Освен това, тя е нискотравматизираща за него, защото е минимално инвазивна. А това е добре за бързото възстановяване на пациента. Оборудването струва над един милион и половина лева. Случаят беше много тежък, но жената вече се чувства добре и скоро ще бъде изписана“, заяви той.

Интегрираният интердисциплинарен блок е със системи за навигация освен в областта на УНГ и за онкохирургичната и гинекологична практика. В реално време студенти ще могат да наблюдават от разстояние операциите в супермодерния операционен блок.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email