По клинична пътека за вирусни заболявания ще работи „Св. Мина“ в Пловдив

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Пловдивската болница „Св. Мина“ вече ще работи по клинична пътека за лечение на вирусни заболявания. За това се договориха директорът на лечебното заведение проф. Петър Петров и управителят на Касата проф. Петко Салчев. След срещата стана ясно, че въпреки настояването на лечебното заведения няма да бъде увеличен броя на леглата в болницата, информира БНР.

В началото на месеца в пловдивската болница „Свети Мина“ беше открито Covid-отделение, в което в момента се лекуват 21 пациенти.

11 от тях с доказана коронавирусна инфекция, при 10 се чака излизане на резултатите. Въпреки това за тях лечебното заведение не получава средства, защото няма сключен договор със Здравната каса за лечение на вирусни заболявания.

Финансиране ще се получи веднага, след като бъде сключен анекс към договора на болницата, обясни директорът на Националната здравноосигурителна каса проф. Петко Салчев. „Няма да има увеличаване на леглата, както се иска. Посъветвахме го да предложи на Надзорния съвет допълнително сключване по пътека „Пневмонии“, защото се оказа, че болницата даже няма договор за лечение на пневмонии“, заяви той.

Как ще реши проблемът с недостига на легла обясни директорът на болница „Свети Мина“ проф. Петър Петров. По думите му ще се претрансформират част от настоящите легла, за да могат да се лекуват пациентите.

Проф. Петров добави, че протестът, на който бяха готови в болницата, се отменя, тъй като голяма част от исканията са удовлетворени.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email