Калифорния регистрира над 400 000 случая на коронавирус

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Калифорния стана вторият американски щат, регистрирал над 400 000 случая на коронавирус, предаде Ройтерс, като се позова на свой анализ на данните. Най-многолюдният американски щат е регистрирал 400 166 случая и скоро може да задмине Ню Йорк – първоначалният епицентър на разпространението на вируса, превръщайки се в щата с най-голям брой заразявания в страната.

До момента Ню Йорк е регистрирал над 412 800 случая и отчита средно по 700 нови заразявания на ден през юли. Калифорния регистрира средно по 8300 случая на ден, информира БНР.

Ако беше държава, Калифорния би се наредила на пето място в света по брой заразявания, изпреварвана само от Съединените щати, Бразилия, Индия и Русия, отбелязва Ройтерс.

Междувременно, в първия си брифинг, посветен на пандемията, от месеци, американският президент Доналд Тръмп прогнозира, че вероятно ситуацията с коронавируса ще се влоши, преди да започне да се подобрява. Тръмп, който сам предпочиташе да не носи предпазна маска на публични места, призова хората да използват това предпазно средство, за да попречат на разпространяването на заразата.

„Американските младежи ще действат отговорно. И ние молим всеки – когато не може да спазвате социална дистанция, носете маска. Вземете си маска, независимо дали я харесвате или не, те оказват влияние. Те ще имат ефект. А ние имаме нужда от всичко, до което можем да се доберем. Данните показват, че рискът от смъртност при децата е най-нисък, 99,96% от всички починали от вируса са възрастни. Помислете за това“, каза Доналд Тръмп пред репортери в Белия дом.

Той добави, че започва да свиква с носенето на маска и призова младите американци да избягват препълнените барове, където е възможно вирусът да се разпространява.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email