Правят COVID-отделение от Вътрешно в МБАЛ-Благоевград

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Увеличение на случаите с коронавирус в област Благоевград отчитат от Районната здравна инспекция. За да се осигурят достатъчно легла за прием на хората с усложнения, вътрешното отделение на областната болница вече приема само болни от COVID-19, информира БНР. Инфекциозните отделения в здравните заведения от областта са пълни с пациенти, които имат нужда от болнично лечение.

На заседание на областния оперативен щаб беше взето решение да се обособят допълнителни изолатори за прием на болни от коронавирус. Вътрешното отделение на областната болница в момента работи като инфекциозно, потвърди д-р Румен Кондев. „Инфекциозно отделение е препълнено. В реанимация има. Следващият етап беше разкриване на вътрешно отделение като отделение за лечение на болни с COVID“.

Има сериозен недостиг на медицински сестри, тъй като много от тях работят и в други отделения. „Не че се отказаха, а просто нямаше как да идват и при нас, защото са на половин щат работят и в други отделения, но въпреки всичко работиме засега, здрави сме“, беше коментирано още.

От Районната здравна инспекция в Благоевград осигуряват дневно по 30 направления за безплатно изследване с PCR тестове на всички здравноосигурени лица.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email