КОЦ-Пловдив с поредна успешна операция на огромен тумор на главата

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Става въпрос за възрастен пациент със сериозно хронично заболяване, информира „Марица“. Интервенцията бе извършена от онкохирурзите в Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Пловдив. Пациентката е жена на 85 години, от друг град, на която е било отказано лечение поради сърдечното страдание и високия риск по време на операцията.

Пациентката е била с много голям спиноцелуларен карцином с размери 15 на 20 сантиметра, проникващ към костите, с обилно кървене. Кървенето едва е овладяно от медиците на местната Спешна помощ, които пациентката е потърсила. След като й отказали хирургично лечение, жената прочела в медиите за направена успешна операция от специалистите на КОЦ-Пловдив при 91-годишен пациент със същия вид кожен рак, извършена преди по-малко от месец. Обадила се в Онкоцентъра и я приели.

„Продължаваме да прилагаме новите методи на лечение и диагностика, които са на европейско и световно ниво и пациентите от страната ни се доверяват“, заяви медицинският управител на КОЦ-Пловдив д-р Парашкев Цветков, който е онкохирург и оперира заедно с колегите си.

Туморът при възрастната жена е отстранен, направена е пластика като липсващата кожа на главата е покрита с кожа от корема. Операцията е била високорискова, не само заради размерите на тумора, но и поради сърдечното заболяване и възрастта на пациентката. Жената се е събудила успешно от операцията и вече се възстановява.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email