Пътят към Германия

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Авторът на текста е млад медик, избрал да започне професионалния си път зад граница:

Както всеки студент в края на обучението си по медицина, и аз трябваше да оценя ситуацията в сферата на здравеопазването в България и да взема решение къде искам да започна специализация и, в крайна сметка, да се развия като специалист. 

Познавайки опита на много мои колеги, да бъдеш млад специализант в България е огромно предизвикателство, свързано с множество трудности и неуредици, на моменти дори невъзможност да помогнеш на пациентите си.

За мен решението да замина за Германия беше лесно поради много причини, най важната от които е че гледам на Германия като стъпало към света. Радвам се, че живеем във време, в което глобализацията е факт. Това ми позволява да опозная нови страни и култури и да придобия широк поглед и представа за света. Не мога да отрека, че преместването в друга държава е труден процес, свързан с много несигурност и неочаквани препятствия. Поради това, искам искрено да благодаря на хората, които олесниха значително процедурата по преместването ми в Германия. Имах възможността да се свържа с госпожа Тодоров и нейния екип от CT-Personalvermittlung/CT-Med, които вече от 10 години помагат на млади хора като мен да започнат нов живот в Германия. Благодарение на тях, аз имах времето да се концентритам върху изпитите си и в крайна сметка да получа желаното от мен място за специализация.

Година по късно съм в началото на втората година от специализацията си по Урология. Мислейки назад за изминалата година си давам сметка, че бавно, но сигурно съм навлязла в света на възрастните. Имам желаната от мен работа, добра заплата, сигурност и най-вече възможност за професионално развитие. Успях за пътувам до безброй красиви места в Европа и да осъвършенствам немския си, което ми позволи да се запозная с много нови прекрасни хора.

Харесва ми, че трудът ми бива оценен и че положените усилия и усърдна работа биват стимулирани. Специализацията в Германия дава широк достъп до множество обучения и семинари, разходите за които, в голяма част от случаите, се поемат от болницата. Това не само развива професионалната квалификация, но и позволява среща с много други лекари, идващи от всички части на света.

За повече информация, натиснете ТУК.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email