Нови случаи на заразени с коронавирус в „Пълмед“

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

7-месечно бебе и медицински персонал от неврологичното отделение на „Пълмед“ са сред новите случаи на заразени с коронавирус в Пловдив, съобщи БНР. Заразените са общо, а новите положителни проби са на медицински сестри, санитар и медицински секретари. Отделението е под карантина до 23 юли. В него са предприети всички противоепидемични мерки. Това съобщи областният управител Дани Каназирева.

Към днешна дата общо регистрираните случаи на заразени с Covid-19 в Пловдив и областта са 455. Най-много са в Община Пловдив – 277. На второ място по брой положителни проби е Община „Родопи“ с 56. Следват  Кричим – с 22 случая, Карлово – 17,  Хисар – 3, Стамболийски – 16, Калояново – 1, Перущица – 20, Раковски – 7, Марица – 8, Асеновград – 18, Брезово – 2, Куклен – 3, Садово – 4, Първомай – 1.

„Усилията  ни към момента са насочени към болниците, организацията им за лечението на пациентите, както и обезпечаването на лекарските екипи в тях. В непрекъсната връзка сме с ръководствата на здравните заведения, Спешна помощ и РЗИ. В усложняващата се ситуация отново апелирам за лична отговорност, внимание и доколкото е възможно да се спазват предписаните мерки от здравните власти,“ коментира областният управител.

От всички потвърдени случаи в областта  до момента 38 са инфектираните медицински лица, от които 16 са излекувани. На домашно лечение са 21. Има само един хоспитализиран санитар.

Общият брой на пациентите, лекувани в болници  с коронавирус е 55. Пет от тях са приети през последните три дни.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email