Забраняват се посещенията на външни лица в лечебните заведения в София

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Кметът на София Йорданка Фандъкова свика заседание на Общинския оперативен щаб за ограничаване на разпространението на COVID-19, съобщават от Столична община.

По данни на директора на Столичната Регионална здравна инспекция д-р Пенчев в последната седмица се регистрира устойчив ръст на броя на заразените и настанените в болница. Към 9 юли в София са хоспитализирани 155 души, от които 27 са в интензивни отделения.

По време на заседанието са обсъдени конкретните дейности, които се пред приемат за изпълнение на новата заповед на министъра на здравеопазването.

От 10 юли забраняват се посещенията на външни лица в лечебните заведения за болнична помощ и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и услуги от резидентен тип за деца и възрастни.

Кметът на София Йорданка Фандъкова възложи засилен контрол за спазването на въведените противоепидемични мерките на обществени места. От днес съвместни екипи на СДВР, РЗИ – София и БАБХ ще проверяват търговски обекти за осигуряване на нужната дистанция и носене на предпазни маски.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email