Община Бургас щe строи детска болница съвместно с Европейската инвестиционна банка

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Община Бургас ще строи детска болница с помощта на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) чрез Плана за инвестиции за Европа, съобщават от пресслужбата на Европейската комисия (ЕК), цитирани от Инвестор.бг.

Изграждането на болницата е част от инвестиционната програма на общината за периода 2020 – 2023 г. По план проектът трябва да бъде завършен през 2024 г

ЕИБ и Европейският консултантски център по инвестиционни въпроси – партньорство между ЕИБ и ЕК в рамките на Плана за инвестиции за Европа, ще окажат консултантска подкрепа на общината. Това ще включва проучване за осъществимост на проекта, функционално планиране и предварителни проекти в съответствие с най-добрите практики и стандарти, посочва се в съобщението.

За реализацията на проекта ще се търси европейско финансиране от структурните и инвестиционни фондове и ЕИБ чрез плана за инвестиции.

Бъдещата детска болница в Бургас ще е в тясна връзка с Медицинския факултет на университета „Проф. д-р Асен Златарев“ в града. Планира се сградата да е с нулеви емисии.

Източник: Investor.bg

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email