Японска фармацевтична компания планира тестове върху хора на ваксина срещу SARS-CoV-2

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Японската фармацевтична компания AnGes Inc. съобщи във вторник, че започва първите клинични изпитвания в страната на ваксина срещу новия коронавирус в университетската болница в Осака. При успех от клиничните изпитвания, от компанията очакват продуктът да е на пазара до есента на 2021г.

На първия етап, започващ юли месец догодина, се очаква да участват 30 здрави доброволци от болницата като техния имунен отговор ще бъде проследен в хода на 8 седмици. Участниците са разделени на две групи от по 15 човека, като всяка група получава интрамускуно ваксината в едната от две предвидени дозировки.

В случай на потвърждаване на ефективността и липса на странични ефекти до есента се очаква в проучванията да бъдат привлечени до 400 доброволци сред пациентите на болницата.

Продуктът на AnGes Inc. представлява ваксина на базата на циркулираща ДНК, задаваща производството на характерни за коронавирусната обвивка протеини. Очаква се огранизма да изработи имуннен отговор срещу тези структури, с което да се предотврати евентуално заразаване.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email