Намаляване на активните случаи с Covid-19 отчитат в Сливен

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

През отминалата седмица те са били 18, спрямо предходната, когато новите  случаи в общината са били 23. И през двете отчетни седмици броят на излекуваните е бил 27, съобщи БНР.

В седмицата от 15 до 21 юни починалите от коронавирусни инфекции в общината са 5 , а от 22 до 28 юни –  1, съобщават още от Общинския кризисен щаб.

От началото на епидемията общият брой на диагностицираните с Covid-19 в община Сливен е 189, като 166 от тях са от град Сливен, а останалите 23 – от други населени места в общината.

Общият брой на починалите е 17. Излекуваните пациенти са 143-ма, от тях 129 от Сливен и 14 – от селата.

От общия брой заболели в град Сливен 57 са от квартал „Надежда“, 14 – от квартал „Речица“, в центъра и „Даме Груев“ – по 14, „Дружба“ – 12 и др. От Общинския кризисен щаб призовават за спазване на дистанция, дезинфекция и дисциплина.

През изминалата седмица се отбелязва и намаление в броя на регистрираните случаи на Covid-19 в Сливенска област 38 лица от областта са дали положителен резултат за коронавирусна инфекция в периода от 22 до 28 юни. В предходния едноседмичен период положителните случаи  са били 44.

Днес е регистран един нов случай, сочи информацията на Единния информационен портал.

Най-много заболели през изминалата седмица са регистрирани в Нова Загора – 19 души. От тях 11 души са жители на кв. „Шести“, повечето са се инфектирали на работното си място. В областния център – Сливен са отчетени 18 нови случая. Двама са новорегистрираните болни в община Твърдица, информират от Областния кризисен щаб.

Активните случаи са 80, а лечението им се осъществява в инфекциозните отделения на областната и на военната болница в Сливен или в условията на домашен стационар.

През изминалата седмица е починала една жена на 38-години от новозагорското село Дядово и 65-годишна жена от сливенското село Чинтулово.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email