Ново поколение грижа за кожата, склонна към формиране на плаки, тип псориатични

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Псориазисът засяга 3% от световното население. Това е рецидивираща, хронична възпалителна дерматоза, развиваща се с остри фази в различни форми на тялото, ноктите, скалпа. Симптомите се проявяват под формата на обостряния при контакт с един или повече отключващи фактори. Те са многобройни и включват малки инфекции, значителна травма като хирургическа интервенция, повторяеми наранявания като разтежения на лактите (особено при лица, работещи на бюро) или коленете (напр. при строителни работници), прием на определени лекарства и стрес.

В зависимост от тежестта на заболяването, локална или системна терапия може да бъде назначена – кортикостероиди, деривати на вит. D (самостоятелно или в комбинация), 2 биологични средства.

Различните третирания могат да намалят лезиите и да отстранят плаките. Но псориазисът никога не е напълно излекуван, затова пациентът трябва да се научи да се справя с него, което означава да се научи да приема заболяването. Всичко, което подобрява качеството на живот намалява ефектите на болестта и тогава пациентите влизат в ремисия.

Водещият експерт дерматолог проф. Жан-Франсоа Никола (Лион, Франция) обръща внимание на последните проучвания, които показват, че псориазисът е наличен навсякъде по кожата – субклинично възпаление има около псориатичните плаки, дори и кожата да изглежда здрава.

Ето защо е важно да се полага грижа за кожата на цялото тяло чрез приложение на емолиенти, необходимо за ограничаване рецидивите на плаките. Има хидратиращи продукти, съдържащи редица активни съставки, разработени да ограничат възпалението при псориазис.

В партньорство с проф. Никола, Дерматологични лаборатории DUCRAY си поставиха мисията  създаване на серия – KERTYOL P.S.O, отговаряща на всички нужди на пациентите с кожа, склонна към формиране на плаки, тип псориатични.

Гама, подходяща за монотерапия или в асоциация с медикаментозна терапия, по време на екзацербация, както и в ремисия.

Формулите KERTYOL P.S.O. са разработени с активни съставки, действащи в основата и на всички нива на патологията:

KERTYOL P.S.O. е първата козметична серия със Селастрол. Това е активна съставка със 100% натурален произход, получена от растителни клетъчни култури. Извлечена от растението Tripterygium wilfordii (Лей гонг тенг), виреещо в Югоизточна Азия, тази активна съставка е получена чрез биотехнология, патентован от Pierre Fabre Dermo-Cosmetics процес на растителна клетъчна култура, след 10-годишни проучвания. Включва използването на натуралния процес на клетъчна мултипликация в биореактор за култура, за да се екстрахира концентрирания в клетките Селастрол.

Концентрацията на Селастрол в растението е много ниско, а посредством използвания процес няма зависимост от растението и добивът на съставката е х 100. Селастрол, със своето успокояващо действие, таргетира цитокините, вкл. интерлевкин 17, който също е в основата на свръхобновяването на кератиноцитите. Спомага за ограничаване изявата на плаки и подобрява състоянието на кожата.

Ежедневен хидратиращ балсам за тяло

Формула “специалист” за успокояване на сърбежа и подобряване състоянието на кожата

Без включени кератолитични съставки с оглед минимизиране риска от увреждане на кожата и да се осигури грижа и за кожата извън зоните с плаки. Добавен е глицерин – хидратираща активна съставка, която възвръща мекотата и комфорта на кожата. Текстурата е без лепнещ ефект, позволява бързо обличане, без да цапа дрехите.

Доказана ефикасност след проведени клинични резултати1:

Сухота на кожата: – 47% след 8 дни

Усещане за сърбеж2: -39% след 8 дни, -59% след 1 месец (Повече информация за продукта можете да намерите ТУК)

Свръхобогатен почистващ гел за лице и тяло

Хигиенна грижа за ежедневна употреба с оценени от пациентите козметични качества – приятен аромат, лесен за нанасяне и изплакване.

С доказана ефикасност3: 100% от пациентите споделят, че кожата им е успокоена и с усещане за комфорт, веднага след употреба. (Повече информация за продукта можете да намерите ТУК)

Третиращ ребалансиращ шампоан

Формула “специалист” за отстраняване на сухите плаки и успокояване на сърбежа – Селастрол, ВедеринТМ, ихтиол и салицилова киселина. Оценени от пациентите козметични качества – съхранява цвета на боядисаната коса и позволява лесно оформяне на косата.

Клинични резултати4 още от 1те апликации: -77% на усещането за сърбеж2, +79% подобрено качество на живот. (Повече информация за продукта можете да намерите ТУК)

Концентрат за локална употреба за тяло и скалп

Формула “специалист” за отстраняване на сухите плаки и успокояване на сърбежа: Селастрол, ВедеринТМ, гликолова киселина и полидоканол.

Доказана ефикасност5: -56% на усещането за сърбеж2 от 8я ден, -43% инфилтрат на плаките на 1я месец. (Повече информация за продукта можете да намерите ТУК)

1. Клинична ефикасност и отчетена ефикасност от 41 участници с лек към умерен псориазис на нивото на тялото. 1 апликация/ дневно, в продължение на 4 седмици.

2. Дължащо се на сухота на кожата.

3. Отчетена ефикасност от 31 участници с лек към умерен псориазис на тялото. 1-2 апликации/ дневно, в продължение на 3 седмици.

4. Клинична ефикасност и отчетена ефикасност от 54 участници с лек към умерен псориазис на скалпа. 3 апликации/ седмично, в продължение на 1 месец. Сърбеж – оценка от участниците на 8я ден. Качество на живот – оценка на участниците на 29я ден.

5. Клинична ефикасност и отчетена ефикасност от 46 участници с лек към умерен псориазис на тялото. 2 пъти/ дневно, в продължение на 1 месец.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email