Проф. Владимиров: Cynarix Forte е един прекрасен холеретик

В периода 29-30 ноември се проведе V Национална конференция по хепатология под надслов „Портална хипертония” в зала 8 на НДК, където се събраха специалисти от цялата страна, за да обменят опит.

Един от изнесените симпозиуми бе на фармацевтична компания Монтавит на тема: „Cynarix Forte – за първична профилактика, регулиране и подобряване на липидния метаболизъм“. Модератор и лектор на симпозиума беше проф. д-р Борислав Владимиров,ръководитвл на Клиника по гастроентерология ктм УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, а останалите презентатори бяха  д-р Климентина Герджикова и д-р Теодора Комитова от същата клиника.

Проф. Владимиров е с научни интереси в сферата на гастроинтестинална диагностична и терапевтична ендоскопия, пептични заболявания, инфекция с Helicobacter pylori, тумори и други заболявания на храносмилателната система.

Той се съгласи даде специално интервю за читателите на Medical News:

Проф. Владимиров, Вие бяхте лектор на един от симпозиумите по време на Националния конгрес по хепатология „Портална хипертония“. Бихте ли ни разказали какво представихте?

Колективът, с който работим в клиниката, представихме един познат препарат, но сега с нова формула – той е по-концентриран и има показания за някои други неща във времето, това е Cynarix Forte, който е познат от 4-ти век на хората.

Това е екстракт от артишок със съответните киселини, които са направени лабораторно, и препаратът спасява голяма част от хората с конкретни проблеми.

Представихме резултатите за продукта, като той се появи в България 2004-2005 година, а през 2006 година направих едно проучване – монтирах в черния дроб един катетър, който събира произведената за 24 часа жлъчка, и анализирахме, когато се дава медикамента какво се случва с тази жлъчка като обем и лечебни свойства на препарата Cynarix Forte.

Показахме и проучванията след 2006 година, нашите резултати, към които сме добавили и допълнителна статистика, като представихме и резултатите, които във времето за 13 години светът е успял да направи, за да може хората да приемат спокойно препарата и да бъдат задоволени в това направление.

Това е един прекрасен холеретик, който увеличава обема на жлъчката, подобрява подуването на корема, влиза в метаболизма много елегантно. Пазарът е обогатен с нещо добро.

Какво бихте искали да запомни аудиторията от това, което представихте като акценти и по-важни теми?

Това, което искам аудиторията да запомни, е че този препарат вече съществува концентриран в по-голяма доза, в по-малък обем.

Също така, важно е да се запомнят и нозологичните единици, при които трябва да го използваме: метаболитния синдром, неалкохолна стеатоза и всички състояние, при които пациентът се подобрява след прием на препарата.

Искаме да покажем и как светът е работил в подобни направления и да имаме единомислие, това е най-важно, за да можем спокойно като дойде такъв пациент, да предпишем препарата.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email