Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Йордан Йовчев: Лечебният пластир на Нурофен е ефикасно, достъпно и удобно средство за облекчаване на болката

На 15 октомври в хотел Маринела, София се състоя Фармацевтичен симпозиум на фирма A&D Pharma под наслов – „МИСИЯ – динамичен живот“. Събитието събра над 600 фармацевти от София, като  главният от акцент беше най – новият и иновативен лекарствен продукт от семейството на Нурофен – Нурофен 200mg лечебен пластир. Той бе представен от доц. Др. Атанас Кацаров, специалист по ортопедия и травматология Другата част от вечерта беше посветена на останалите лекарствени продукти за болка от семейството на Нурофен.

Г-н Йовчев, вашият спорт е много травматичен. Какво правите ако ви се наложи да тренирате с болка?

Първо, всеки има различен праг на търпимост на болка. На мен, например, това ми се е налагало много често, което затруднява възстановяването. В такива случаи се търси знанието на медицинско лице. При нас е ежедневие да има болка – в самия начин на заучаване и на изпълнение на елементите се преминава през травматизъм, тоест болката е част от гимнастиката. Такъв ни е спортът, травмите са много.

Приемате ли обезболяващи средства?

При всеки е различно, лично аз прибягвам до обезболяващи, когато болката е нетърпима, а нямам време, например при състезание. Готвиш ли се за голямо спортно майсторство, трябва да знаеш, че това нещо е неизбежно.

Какво ви провокира да приемете поканата на A&D Pharma?

Когато се срещаш с образовани хора, с медицински лица си наясно как да постъпиш в различни ситуации – примерно при травми, които, както казах, при нас са ежедневие. Благодарение на предложението на A&D Pharma аз се запознавам с хора, които могат да помогнат в условията на нашия спорт. Ходейки на такива мероприятия след като съм приключил с активния спорт, мога да надграждам своите знания и да се развивам професионално. Определено имам какво да науча.

Използвали ли сте Нурофен пластир?

Използваме лечебния пластир на Нурофен както по време на състезания, така и в ежедневието по време на тренировка. Например на последното Европейско първенство през 2019г. го използвахме и ефектът беше наистина поразяващ. Хубавото при него е, че действието му е 24 часа и че веднъж приложен, той не пречи на движенията, което е важно в гимнастиката.

Какво може да ни разкажете за Вашата инициатива със стрийт фитнеса?

Хубаво е, че напоследък се облагородяват междублоковите пространства с площадки за стрийт фитнес. Същевременно в страната има страхотни деца, които са фенове на този спорт. Имаме световни шампиони и вицешампиони, така че имаме резултати в тази сфера. Стрийт фитнесът тепърва ще трупа популярност у нас, защото аз направих спортен клуб, който членува в Международната федерация по стрийт фитнес и имаме много последователи. Те искат да бъдат видени, искат да тренират и са едни млади хора, които няма нужда да бъдат мотивирани за да спортуват.

Бихте ли препоръчали Нурофен пластир на други спортисти?

Не само на тях. Разбира се, той намира прекрасно приложение в нашия спорт, но и при обикновените хора с ежедневни болки. В такива случаи той е супер ефикасно, достъпно и удобно средство.

Бойка Тодорова

Д-р Ана-Мария Младенова

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email