Стартира кампания за студента по медицина Петър

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Стартира DMS кампания за набиране на средства за лечението на 25-годишния пловдивчанин Петър Радев, който се бори с левкемията. Всеки, който желае да помогне, може да изпрати SMS с текст DMS PEPO на номер 17 777. Цената на едно съобщение за абонати на Telenor, Vivacom и A1 е 1 лев. Има възможност и за месечен абонамент от 2 до 5 лева, като сумата ще бъде начислявана към месечната сметка към съответния мобилен оператор.

В края на юни 2019 г. Пепо бе диагностициран с остра миелобластна левкемия. Заболяването засяга кръвните клетки и те не могат да изпълняват пълноценно функцията си. Затова в кратък срок трябва да бъде извършена костно-мозъчна трансплантация. След провеждане на първата химиотерапия, в Германия е открит съвместим донор и през октомври Петър заминава за град Майнц, за да започне предтрансплантационна подготовка.

Болницата не работи с българската здравна каса и Петър не може да ползва формуляр S2 за лечение в чужбина. Стойността на изследванията, 2 индукционни терапии и алогенна костно-мозъчна трансплантация е 500 000 евро. При това клиниката изисква парите предварително, за да започне лечението. Сумата е непосилна за семейството на пловдивчанина и те разчитат на подкрепата на всички хора с големи сърца.

Източник: https://trafficnews.bg/