Чакащи за белодробна трансплантация излизат на протест срещу министър Ананиев

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Чакащи за белодробна трансплантация и техните близки обвиняват здравния министър Кирил Ананиев, че не може да се справи с проблема с трансплантациите у нас. Потърпевши и представители на Асоциация “Пулмонална хипертония” обявиха в националния пресклуб на БТА, че ще поискат оставката му и започват безсрочен протест под мотото “Здравни емигранти” пред Министерството на здравеопазването на 18 септември от 7.30 часа.

Те допълниха още, че са изпратили покана на министъра да се включи в днешната дискусия, на която той не се е отзовал, нито е изпратил представител на министерството. От Асоциация “Пулмонална хипертония” обвиняват министър Ананиев и здравното министерство в некомпетентност и незаинтересованост относно здравословното състояние и нуждите на чакащите алтернатива за транспалнтация български граждани.

По думите им, в държавата ни няма адекватни политики, база и специалисти, което принуждава болните да търсят лечение извън страната, да се превърнат в здравни емигранти и ги лишава от правото им на живот.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email