Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Доц. Шивачев: „Ранното насочване на децата с плеврални усложнения дава възможност за бързо и адекватно лечение с минимални последици“

По време на ХХ-та Юбилейна конференция на ОПЛ и педиатри на тема: „Медицината в името на детето“, проведена от 23 до 26 май в к.к. Слънчев бряг, бяха засегнати много ключови теми за ранното диагностициране, усложнения и лечение на заболявания в детска възраст.

В сесия „Хирургия“ ключова лекция бе тази на доц. Шивачев. Доц. д-р Христо Иванов Шивачев е координатор на Специализирания комплекс по детски болести, Началник Клиника по детска хирургия към УМБАЛСМ “Н.И.Пирогов”. Той изнесе лекция на тема: „Парапневмонични плеврални усложнения-показания за хирургично лечение“. Той даде специално интервю за читателите на Medical News:

Бихте ли ни разказали какви бяха основните акценти във Вашата лекция?

Презентацията е с основен акцент ранно насочване на децата с плеврални усложнения, за да може да имаме бързо и адекватно лечение, минимален престой и минимални последици за тях.

Какви са впечатленията Ви от конференцията?

Страхотна, както винаги. Перфектна организация. Тук са колеги от водещите специалности в България. Това е един много добър форум за обмяна на идеи, за взимане на решения за нови идеи.

Имаше ли тема, която да предизвика Вашия интерес?

За мен лично презентация на проф. Розинов на тема: „Детската хирургия в Русия–проблеми и перспективи“ беше доста интересна и любопитна, защото щом една Русия се изправя пред такива проблеми с този кадрови потенциал, който има, ние вървим много бързо след тях.

Какво пожелали на Вашите колеги?

Да са живи и здрави.

Петя Петрова, Medical News

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email