Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Д-р Айше Исмаилова: Всеки дентален лекар мечтае да обгрижва пациентите си по най-добрия начин

Д-р Айше Исмаилова е лекар по дентална медицина, завършила е в Медицински университет – София. Съвсем скоро тя създаде собствена дентална клиника „Оптимум“. Д-р Исмаилова даде специално интервю за читателите на Medical News,  в което разказва за най-честите заболявания, с които се среща и трудностите при създаване на собствена клиника.

Кои са най-честите заболявания, с които се срещате в практиката си? Заболяванията, с които се сблъсква всеки лекар по дентална медицина в ежедневната си практика, имат разнообразен характер. Естествено борбата с кариеса и захарта са били основна грижа на моите колеги през отминалия век и до днес.

Все по-малък е броят на пациентите, които посещават нашите кабинети поради болка. В комерсиалния свят, в който живеем е са много хората, търсещи нашата помощ по естетични съображения – неправилно подредени или изтрити зъби.

Огромна част се обръщат за възстановяване на празнините от липсващи зъби, направление, в което денталната медицина търси все по–функционални методи. Профилактикта на оралните заболявания винаги е била и остава част от нашите задължения.

Поддържа ли българинът добра устна хигиена?

Българинът поддържа устна хигиена, но за съжаление не винаги по правилния начин, дори и да използва качествена четка и паста за зъби. Пациентите мият зъбите си, но често се случва техниката им на четкане да е неефективна, а почистването между зъбите като цяло пропуснато.

Моите наблюдения са, че само част от хората провеждат необходимите профилактични прегледи и задължително професионално почистване и обучение от специалист на всеки 6 месеца.

Как решихте да отворите собствена клиника?

За мен да взема това решение не беше трудно, защото любовта ми към професията и към пациентите ми е безкрайна.  Все пак това е мечтата на всеки лекар по дентална медицина – да обгрижва пациентите си по желан от него начин и да подбере подходящ екип, с който да постигне това.

С какви трудности се сблъсква млад лекар при отварянето на клиника?

Няма невъзможни неща! По мое мнение възможностите за такива начинания са безгранични. Е, трудностите от финансова и административна гледна точка, никак не бяха малко, но не мисля, че това би била достатъчно основателна  причина човек да се откаже.

Трябва да не пропиляваме времето и да използваме силата на младостта си, да бъдем работливи позитивни и последователни; да знаем изключително ясно какво искаме, да вярваме в качеството на  продукта, който предлагаме и никога да не се отказваме.

Бихте ли ни разказали за дентална клиника Оптимум?

Клиниката се намира в квартал – Манастирски ливади – запад. Информация за точната локация може да се намери във фейсбук страницата на клиниката.

Предлагаме всички видове услуги с огромна грижа към пациентите си и качествено обслужване на високо ниво от всички области на денталната медицина. На разположение е млад и амбициозен екип запознат с най – новите методи в областта.

Д-р Ана-Мария Младенова, Medical News

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email