Медици, архитекти и родители обновиха парковото пространство на НКБ

Вчера десетки доброволци поставиха началото на проекта на Асоциация „Детско сърце“ – обновяване на детската площадка и парковото пространство пред Детското отделение на Националната кардиологична болница.

Медици, архитекти и студенти от Лесотехническия университет и родители на малките пациенти отделиха от времето си и с любов и ентусиазъм подеха тази инициатива в рамките на Седмицата на гората.

През Детското кардиологично отделение на Трета градска болница преминават над 1000 деца с вродени сърдечни малформации годишно.

350 от тях претърпяват хирургични интервенции, а други 250 биват хоспитализирани за високоспециализирани изследвания, сочи статистиката на лечебното заведение.

Предвижда се построяването на детска площадка, а пространството ще бъде затревено и засадено с цветя. Целта е малките пациенти да могат да играят спокойно в чиста и приятна среда, за да се чувстват като своите здрави връстници.

За реализиране на проекта ще се търси подкрепата на община „Илинден“ и на спонсори, информираха още от асоциацията.

___________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статии ТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email