Днес стоматолозите честват професионалния си празник – деня на Св. Антипа

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Днес Българският зъболекарски съюз отбелязва деня на свети Антипа – покровител на зъболекарите.

Свещеномъченик Антипа бил епископ на Пергамската църква от края на първи век. Той мъдро и достойно бранел Христовата вяра от набезите на езичниците от тогавашната римска власт.

Светецът покровителства професията на зъболекарите, които успяват да се борят за правата на съсловието и пациентите, стремейки се да предложат по-качествена, достъпна и модерна дентална медицина.

БЗС със своите над 8600 членове участва в множество инициативи за превенция и поддържане на оралното здраве. Сред тях са Програмата за орална профилактика на деца от 0 до 18 години, отбелязване на Световния ден на оралното здраве с беседи и лекции, организиране на форуми по дентална медицина, предлагащи последните научни и технологични постижения.

БЗС осигурява и продължаващото медицинско обучение на своите членове, благодарение на което лекарите по дентална медицина в България могат да поддържат, доразвиват и обогатяват знанията си в името на своята професия.

Medical News поздравява всички български лекари по дентална медицина за професионалния им празник! Колеги, пожелаваме Ви крепко здрави, много щастие и професионални успехи!
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email