Нова донорска ситуация във варненската „Св. Марина“ спасява живота на поне 3 тежко болни пациенти

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Четиричасова мултиорганна експлантация от донор, открит, диагностициран и кондициониран от лекарските екипи на УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна, бе извършена в операционните на болницата в нощта срещу 9 април 2016г.

Високоспециализираната медицинска дейност бе осъществена от комбиниран екип на Университетската болница в морската столица, съвместно с кардиохирурзи и гръдни хирурзи от Klinikum Grosshadern – Мюнхен и коремни хирурзи от болница CHARITE – Берлин.

Следствие на отличната организация и координация между лекарите от „Света Марина“, Изпълнителната агенция по трансплантации, ЦСМП, Евротрансплант и визираните болници в Германия, поне 3-ма тежко болни пациенти, за които трансплантацията е единственият шанс за живот ще получат здраво сърце, здрави бели дробове и здрав черен дроб.

Лекарите от УМБАЛ „Света Марина“ изказват своите съболезнования на близките на починалия донор за загубата им, както и дълбокото си уважение към тях, във връзка с хуманното и  морално решение за дарение, взето в този тежък психологически момент.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email