В МБАЛ- Шумен ще бъдат поставени високоскоростни асансьори

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Външни високоскоростни асансьори ще бъдат изградени в МБАЛ- Шумен. Лечебното заведение има 13 етажа и сега се обслужва от подемници, планирани за двойно по-малка височина.

350 000 лв. ще получи здравното заведение от държавния бюджет тази година за неотложното подобрение. Ангажиментът е поет от министър Петър Москов при посещението си в навечерието на празника на медиците, съобщава в. “Труд”.

Предвижда се новите 4 асансьора да бъдат във външна кула, която ще се изгради на южната стена на МБАЛ.

Два от подемниците ще бъдат пътнически, като единия от тях ще бъде стъклен панорамен, уточни управителят д-р Атанас Атанасов. Два ще бъдат товарните с достатъчно площ за качване на носилки.

Сегашните асансьори в сградата са истинско изпитание за пациенти и персонал. Товарните са с тесни врати и санитари трудно качват болните. За другите два пътнически асансьора има истинско стълпотворение от чакащи.

Проблемът съществува още от 70-те години, когато сградата е била планирана за 6 етажа. След това височината се удвоява, но броят на асансьорите остава същият, каза д-р Атанасов.

Сега, приоритетния проблем, който е заложен в капиталовата програма, може да бъде решен. Вече е реализирано сливането на болниците в Шумен и съседния град Нови пазар.

___________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статии ТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email