Вече има трима лекари по програмата за финансиране на специализанти на МБАЛ- Казанлък

Вече има трима лекари, одобрени по програмата за финансиране на млади  специализанти от МБАЛ “Д-р Христо Стамболски” в Казанлък.

Медиците ще получат максимално възможната сума – по 3000 лева.

Това става възможно, след решение на  общинската комисия в града и в  съгласуване с ръководството на болницата за потребностите й от квалифицирани кадри -съобщават от болницата.

Д-р Звезделина Стоянова ще продължи обучението си като специалист гастроентеролог, Д-р Теодора Тотева-Петкова – специализацията си по анестезиология и интензивно лечение, а  д-р Селвет Шукриева-Селимова – по „Ендокринология и болести на обмяната“.

В бюджет 2016 на община Казанлък за първи път са предвидени 30 000 лв. в нов Фонд за специализация на лекари, които работят в МБАЛ- Казанлък.

___________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статии ТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email