Правителството на САЩ пренасочи 589млн. долара за справяне с вируса зика

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Федералните средства, които не са били изразходвани в кампанията срещу вируса ебола, ще бъдат пренасочени за борба с растящата заплаха от вируса зика, заявиха вчера правителството на САЩ, цитирано от Асошиейтед прес.

По-голямата част от тези 589 милиона долара ще бъдат предоставени на Центъра за превенция и контрол на заболяванията за изследвания на вируса и на свързаните с него аномалии при новородените. Част от ресурсът ще бъде насочен за сформиране на екипи за реагиране, които ще имат за задача да ограничат разпространяването на заразата.

Националният здравен институт ще продължи да работи по създаването на ваксина, а американската Агенция за международно развитие ще концентрира усилията си за борба с вируса зад граница.

Преди време президентът Барак Обама поиска 1,9 милиарда долара за борба със зика, но контролираният от републиканци Конгрес още не е изпълнил молбата му.

Министърът на здравеопазването Силвия Матюс Бъруел заяви пред журналисти, че има 672 потвърдени случая на заразени с вируса на американски територии като Пуерто Рико и в самите Съединени щати.

___________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статии ТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email