МУ- София раздаде наградите за принос в развитието на българската медицина

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

На тържествена церемония по повод празника на научноизследователската и преподавателска дейност в МУ – София и Международния ден на здравето, ректорът на университета акад. Ваньо Митев удостои проф. дмн Здравко Каменов, ръководител на Катедра по вътрешните болести към Медицински университет, София и началник на Клиниката по ендокринология в УМБАЛ „Александровска”, с почетен знак „AESCULAPIUS” (Signum Laudis I степен), за принос в развитието на българската медицина през изминалата 2015 година.

Новината съобщиха от УМБАЛ “Александровска”.

С награден знак “SIGNUM LAUDIS” (II степен) на лента, за особени приноси в развитието на МУ – София, бе отличен доц. дм Димитър Буланов – заместник директор по лечебната дейност на УМБАЛ „Александровска” и доцент в Катедрата по обща и оперативна хирургия, Клиника по обща и чернодробно-панкреатична хирургия, УМБАЛ „Александровска”, МУ-София.

Това са най-високите отличия, които всяка година Медицински университет – София връчва на свои изявени служители, за принос в развитието на българското медицинско, стоматологично и фармацевтично образование, наука и практика, и за значими постижения в преподавателската, научната и експертната дейност.

___________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статии ТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email