И медиците във Великобритания на протест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Над 5000 хирургични интервенции, лечебни процедури и медицински прегледи са отменени във Великобритания по време 48-часовата стачка на младшите лекари.

Протестиращите организираха четвъртата по ред стачка от началото на годината.

 Те имат подкрепата на Британската медицинска асоциация , която е профсъюз на медицинския персонал.

Младшите лекари във Великобритания са квалифицирани като медицински служители, преминаващи през следдипломнообучение, за да се превърнат в терапевти на по-късен етап.

На това професионално ниво медиците обикновено остават между 5 и 15 години.

Общо на Острова има 55 000 млади лекари.Причината, поради която десетки хиляди от тях обявиха стачка са предложенията на здравния министър Джеръми Хънт за оптимизиране на медицинската сфера и предоставяне на повече медицински услуги през почивните дни.

Тези предложения предполагат увеличаване на броя на работните часове за тази младшите лекари, без увеличаване на заплащането.

Според аргументите на правителството обаче общото ниво на възнагражденията няма да намалее, а дори ще се увеличи.

Синдикатите поискаха допълнителните работни часове на младшите лекари да се заплащат като извънреден труд, но това не бе прието.

____________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статии ТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email