Днес е протестът на медиците пред Министерски съвет

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Лекари от цялата страна планират да се съберат в днес в 15 часа на протест пред Министерския съвет.

Те настояват за удължаване действието на рамковия договор от миналата година и за подписването на анекс с участието на НЗОК и Лекарския съюз.

Организаторите протеста смятат, че с новата Национална здравна карта се отнема правото на пациентите да изберат лечебно заведение, ще се закрият работещи болници, ще бъдат лишени от работа доказани специалисти.

Председателят на БЛС д-р Венцислав Грозев заяви пред БНР следното:

“Основните ни искания, това са стриктното спазване на Националния рамков договор от 2015-та година и въвеждането на по-добрите ни предложения по договарянето, които ще създадат предпоставки за по-добро качество и медицинско обслужване.”

“Когато не се подписва рамков договор остава в сила договорът от предходната година с възможност за неговото анексиране. Всичко, което ние постигнахме в договорния процес за 2016-та година, огромната част от нашите предложения не са влезли в сила.”

Протестът няма да смути обслужването на пациентите, защото в събитието ще се включат ще само лекарите, които не са на работа.

___________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статии ТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

 
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email