Мед. сестри от училищата в Благоевград на обучение за работа с деца със ЗД

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

От пресцентъра на Община Благоевград обявиха, че медицинските сестри от детски градини и училища в града ще преминат обучение за по-добър контрол и грижи за деца със захарен диабет.

Инициативата се организира от Сдружение „Култура без граници“ със съдействието на Община Благоевград.Обучението ще се проведе в зала 5 на Община Благоевград.

Основните акценти в подготовката са острите усложнения на хроничното състояние диабет хипоглекимия и хиперглекимия – животоспасяващите действия, както и компенсацията по време на извънкласните форми на обучение. 

Лектори по време на обучението са утвърдени специалисти в областта на детската ендокринология, както и представители на различни компании, работещи с инсулинови препарати и продукти. Сред целите на обучението е да се покаже, че диабетът не е страшна диагноза и че децата с диабет не са различни от останалите.

Община Благоевград води активна политика в посока превенция на заболявания при деца, чрез насърчаване развитието на спорта, създаване на необходимите условия за това в учебните и десетки заведения, обявиха оттам.

__________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статии ТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email