МБАЛ “Русе” е финансово стабилна и с добро управление

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Доброто управление на финансовите ресурси е основата на стабилното състояние на болницата, заяви днес зам.-председателят на съвета на директорите в МБАЛ – Русе д-р Йосиф Новаков.

Задълженията ни към доставчици са намалели с 300 000 лева, а просрочията са снижени до 190 000 лева. Нямаме задължения към държавни институции, а заплатите се получават редовно, допълни Новаков.

Нама драма с приема през Спешно отделение, каза Новаков. На дежурството 30/31 март през отделението са преминали 76 души, на 31 март/1 април са прегледани 77 човека. В Детско отделение са прегледани 21 деца за 30/31 март, 16 от които са настанени за лечение.

За 31 март/1 април са преминали 25 пациента, от които за лечение са настанени 14 деца. Имаме възможности да настаняваме всички нуждаещи се от лечение, независимо че надхвърлят обичайните за периода, каза още Новаков.

Изпълнителният директор на МБАЛ-Русе д-р Иван Стоянов припомни, че новият Рамков договор е част от промени в здравеопазването. В рамките на предвидените преструктурирания ще се разкрият по 5 нови легла за продължително лечение в 4 отделения.

При въвеждането на нови правила, макар и по-добри, винаги в една група от хора, които работят в тази област, има и недоволни, коментира Стоянов промените.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email