Сайтът на НЗОК бе блокиран от хакерска атака

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Представители на ДАНС вече работят по случая. От ръководството на НЗОК предполагат, че мотивът е свързан с публикуването на Решението на Надзора на НЗОК за промените в Националния рамков договор за 2015 г., по които ще сключва индивидуалните си договори с изпълнителите на медицинска помощ касата от 1 април.

В анекса се споменава, че за извънболнична помощ са предвидени допълнително над 32 милиона лева, за болнична медицинска дейност планираното увеличение е с повече от 200 хиляди лева.

Разширен е списъкът на заболяванията, за които здравноосигурените лица подлежат на диспансерно наблюдение.

В болничната помощ са включени 267 клинични пътеки, 39 амбулаторни и четири клинични процедури.

В последствие, след хакерската атака Касата осигури дежурни телефони, чрез които договорните партньори ще могат да получат указания и отговори на всички възникнали въпроси по повод промените в работата й.

Представителите на всички районни здравни каси са поели ангажимента да оказват съдействие и да отговарят на всички партньори, обърнали се към тях.

____________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статии ТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email