Гугъл дава 1 млн долара на УНИЦЕФ за борба със зика вируса

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Интернет гигантът Гугъл дава 1 милион щатски долара на УНИЦЕФ за борба с вируса зика, информира USA Today.

Чрез подобно субсидиране американската корпорация има за цел да повиши осведомеността за заразата, пренасяна от комари, да намали популациите на преносителя и да подпомогне разработката на ваксини.

Също така, от Гугъл са назначили и екип от учени и инженери, които да разработят карта, прогнозираща разпространението на зика. Те ще работят с УНИЦЕФ, помагайки им в анализите на различни данни – метеорологични и пътни модели, например.

Към момента епидемията се разпространява с обезпокоителни темпове в Централна и Южна Америка.

В крайна сметка, целта ни е да подпомогнем УНИЦЕФ, правителствата и неправителствените организации в борбата с вируса Зика, както и решенията им къде да концентрират своето време и ресурси.” заяви в блога си директорът на Гугъл Жаклин Фулър.

_______________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email